RISK 2018 Speelt: Ifigineia

Kom ik thuis na een toneelstuk, ga ik toch gewoon ineens achter mijn laptopie kruipen om iets over het stuk van Justin van Kampen te schrijven. Het moet niet gekker worden: dat ik dus op een vrijdag zin heb om iets over een toneelstuk te schrijven. Ik ben nou eenmaal met het "bloggen" begonnen en het is nog leuk ook. Ja, ja!

 

Maar nu dwaal ik wel heel erg snel af. Ifigineia. Daar ging het over. In alle eerlijkheid heb ik de titel heel erg rustig, letter voor letter, moeten intikken. Lastige naam. Zelfs Robin Sterrenburg heeft mij via Facebook erop gewezen dat ik het eerst verkeerd had geschreven. Eigenlijk hadden alle personages, behalve het kind en oude man, ingewikkelde namen. Daarom was ik best blij dat iedereen een sterk personage neerzette en dit ook vasthield. Dat scheelt mij de taak om namen te gaan onthouden. Ik dacht ook heel even: "hey, de oom is gespeeld door een vrouw en de moeder door een man.". Maar dat dacht ik alleen aan het begin en bij het applaus. Daartussen was het onzichtbaar. Dan maggie best zegguh dat je lekker bezig bent als spelert!!

 

Normaal gesproken ben ik niet echt van de musicals, maar deze voorstelling was toch anders. We werden gelijk in de foyer duidelijk gemaakt dat we een flink stuk terug in de tijd gingen. Een tijd zonder telefoons en laptops. Hoe had ik toen mijn blog moeten schrijven. Maar goed. Ik dwaal weer af.

 

Eenmaal in de zaal aangekomen zag het er heel erg feestelijk uit. Een prachtig contrast voor een verhaal dat eigenlijk helemaal niet vrolijk is. De muziek was gecomponeerd door Michiel Augustijn. Helemaal voor dit stuk. De muziek, het spel, gezang en zelfs raps, gingen hand in hand. Erg sterk in elkaar verweven. De spelers kunnen trots zijn op een krachtige première. Goeie strakke koppen en een super focus. 

 

Gefeliciteerd met jullie eerste en veel plezier voor de volgende twee, Marc Gunsing, Milo Hornstra, Jasmijn Jansen, Anne Kamps, Sem Laport, Daphne Lodder, Eva Lutje Hulsik, Romée van Oostenbrugge, Robin Sterrenburg, Liselotte Verbeek en natuurlijk Justin van Kampen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0