Workshop weekend (26-05-2018)

Na een erg lange tijd ben ik weer begonnen met een workshop Improvisatie theater. Ik zeg: "een lange tijd", omdat ik dit eigenlijk vaker zou willen doen, maar dat dit dus toch echt te weinig gebeurd. In ieder geval, afgelopen zaterdag was het dan zover. In een ongebruikt gymzaaltje in Rotterdam Alexander heb ik een 4-tal slachtoffers voor mijn neus die graag iets meer met improvisatie aan de slag wilde. Een kleine groep. Ja, dat geef ik toe. Maar elk nadeel heb z'n voordeel. Een kleine groep geeft weinig variatie in spelcombinaties, maar elke speler krijgt veel meer oefenstof en aandacht.

 

Het was een gevarieerde groep vrouwen: met én zonder toneelervaring. We hebben de nodige oefeningen gedaan om te onderzoeken wat je beter wel en beter niet kunt doen bij improvisatie theater. Het voornamelijk doel van de workshop is om in ieder geval een aantal handvatten te krijgen, wat je kunt gebruiken bij personage opbouw voor een toneelstuk, maar ook kunt gebruiken om "De Vloer Op" avondvullend programma met je toneelvereniging kunt organiseren.

 

Zo hebben we o.a. gewerkt om voorgang in een scene te krijgen, zonder al te veel tekst te gebruiken. Maar ook wat te doen met de ideeën die je hoofd kunnen laten overlopen, waardoor er op de vloer niets gebeurd. We hebben gewerkt aan het ontwijken van blokkades en ga zo maar door. Een ochtendje vol uitproberen zonder script. Elke workshop is weer een ervaring rijker. Zo ook deze. De dames waren vol enthousiasme en energie. Het was echt een hele fijne ochtend om theater uit het niets te maken.

 

Graag een extra bedankje aan Lisette Janse voor het organiseren van deze ochtend. Ik hoop echt dat er meer gaan volgen. Wil je een keer mee doen aan zo'n workshop? Neem dan contact op met Lisette van "Zevende Zintuig" of een mailtje naar info@zevendezintuig.net

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lisette (maandag, 28 mei 2018 19:47)

    Erg genoten, op naar de volgende!