Hoedunit?..... goeie vraag!

Eindelijk aan de slag met een idee wat al een tijdje in dat kale bolletje zat te spoken. Een interactief tonseelstuk, waar het publiek gevraagd gaat worden of ze kunnen helpen bij het oplossen van een moord.

 

Het risico is altijd groot wanneer je van het publiek gaat vragen om mee te doen in een voorstelling. Als het publiek dit van te voren weet, zijn ze mogelijk vaak al wat losser. Maar nooit helemaal. Ik kan me herinneren dat het soms erg gevaarlijk kan zijn om bepaalde interactie van je publiek te verwachten. Het ging toen om een straatvoorstelling waar een clown aan de slag was met het publiek te vermaken met veel spullen op zijn pleintje. Het publiek zat afgebakend op stoeltjes te genieten van de voorstelling. Op een gegeven moment sprong de clown het publiek in, om vervolgens op de schoot van één van de bezoekers te gaan zitten. De clown had grootste lol en zo ook het publiek. Het vervelende was echter dat de man, waar de clown bij op schoot was gaan zitten, net herstelende was van een heup operatie. Deze werd direct afgevoerd en lag vervolgens weer in het ziekenhuis. Dit zijn zeldzame momenten en het risico is klein, maar toch heeft mij dat geleerd dat je nooit kunt weten in welke staat je publiek zich zal verkeren.

 

Het was dus belangrijk dat de voorstelling niet mag vallen of staan door invloed van het publiek. Met andere woorden, als het publiek niks zegt of geen inbreng heeft, gaat de voorstelling gewoon door en heeft het alsnog een eind.

 

We hebben elke dag, andere aanwijzingen geplaatst in wc's bij 't Kapelletje. Een andere aanwijzing is ook zichtbaar op de poster/flyer. Sem, het slachtoffer, is omringt door de daders van de vrijdag, zaterdag en zondag. Dit soort kleine hints zijn erg grappig om te maken en geven een leuke kick tijdens het repeteren. We zijn echt met een "nationaal" geheim bezig geweest wat echt niet verklapt kon worden. Dat was leuk en stressvol tegelijk. Je ziet namelijk op die manier overal een bespieder achter. Zodra er ook maar iemand op de gang liep bij het EMC, moesten wij voorzichtig zijn met het repeteren.

 

Als extra-tje hebben we opnamens gemaakt van elke voorstelling en gedeeld aan de spelers. Dus, als je de voorstelling nog een keertje wilt bekijken, of je bent helaas niet in de gelegenheid geweest om het te komen kijken, zorg er dan voor dat je in contact bent met één van de spelers. Wees lief en vraag het eens of je de link zou mogen hebben.

Reactie schrijven

Commentaren: 0