Fred heet het publiek welkom met een heerlijk oudhollands draaiorgel muziekje. Hij vraagt heel brutaal naar de ervaringen van de mensen over de andere toneelstukken van het Wonderlijk Delfshaven festival. Zodra iedereen zit, verteld Fred over zijn bestaan. Hij woont in huis met drie vrouwen, Suzanne, Sarah en Sofie. Hij is er helemaal van overtuigd dat hij geweldig gevonden wordt door deze vrouwen.

Zodra Suzanne zijn kamer binnenkomt, zien we direct dat dit niet allemaal waar blijkt te zijn. Suzanne is niet gediend van het charmeoffensief van Fred. Ze geeft hem ook gelijk de opdracht om het haar uit het doucheputje te halen. Sarah komt snel in beeld om ook haar mening over Fred duidelijk te maken. Het liegt er allemaal niet om.

Sofie, de grootste pestkop van de vrouwen, gooit er nog eens een schepje bovenop. De drie vrouwen eisen dat Fred nu eindelijk iets gaat doen met het haar in het doucheputje. Fred grijpt zijn kans om deze opdracht uit te voeren en de vrouwen te laten zien hoe geweldig hij wel niet is.

Sofie, Suzanne en Sarah gaan in de kamer van Fred mediteren, terwijl Fred hardhandig het haar uit het doucheputje trekt. Wanneer Fred de kamer weer in komt, met bos haar en al, doen de vrouwen alsof ze wel erg veel zin in Fred hebben. Fred gelooft dit gelijk, maar dan begint het grote pestfestijn. De vrouwen nemen Fred dusdanig in zeik, dat het Fred te veel wordt en het huis verlaat. Sofie, Suzanne en Sarah blijven achter en vragen zich af of Fred dit keer wel weg zal blijven. Het was blijkbaar niet de eerste keer dat Fred het huis uit was gepest.

 

Tekst & regie: Boris Chomette

 

Spel:

Frances Gallimore, Rocco Janga, Lisette Janse en Yvonne Krommenhoek.

 

Productie: Zevende Zintuig

 

Locatie: Stadsbrouwerij De Pelgrim, Rotterdam

 

Speeldata (tijdens Wonderlijk Delfshaven 2021):

Vrijdag 17 september 2021 

Zaterdag 18 september 2021

Zondag 19 september 2021


Teaser van Fredje


Foto's van Fredje (Hannah Rosalie Photography)