Het is nacht in camping ’t Deentje. Marcella, Bernarda en Francisca houden de wacht. Het spookt op de camping en het gerucht gaat dat het de geest van de oude campingbaas, de moeder van Hemlut. Horatia, de beste vriendin van Hemlut, is gevraagd om te komen kijken of het inderdaad spookt. Horatia studeert en de slimste van het stel en ziet gelijk dat het spook inderdaad de moeder van Hemlut is. Het is geen gerucht maar waarheid.

Claudia, de tante van Hemlut, heeft het stokje overgenomen en is nu de nieuwe campingbaas. Zij is veel strenger en harder haar zus. Ook heeft zij de weduwnaar getrouwd, Gerrit. Wat in de familieboom voor de nodige verwarring zorgt. Hemlut is nog steeds in rouw om de dood van haar moeder en wil niks weten van de nieuwe wissel van de macht. Ze zou veel liever in de arme van haar geliefde zijn, Olaf.

 

Horatia vertelt Hemlut over de geest van haar moeder en dat deze weldegelijk over de camping zweeft. Hemlut gaat de volgende nacht mee op wacht, om met haar eigen ogen te zien dat het waar is. De geest vertelt Hemlut over het feit dat ze vermoord is door Claudia. Ze ontkent het verhaal dat ze gestikt zou zijn in een kaasballetje. Hemlut is geschokt door het verhaal en zweert wraak te nemen, in naam van haar moeder. Ze gaat voortaan zich heel raar gedragen.

 

Polonia, de rechterhand van Claudia, wil niet dat haar zoon Olaf nog contact heeft met Hemlut. Het is belangrijk dat de zakelijke relaties tussen camping ’t Frankje en camping ’t Deentje goed blijven. Laertes, de dochter van Polonia, moet daarvoor zorgen. Zodra Polonia te horen krijgt van Olaf dat Hemlut zich steeds vreemder begint te gedragen, geeft ze dit door aan Claudia. Waarop Claudia gelijk de twee vrienden van Hemlut, Rozencrantz en Guildenstern, inschakelt. Zij moeten Hemlut weer op het rechte pad krijgen, of anders erachter komen of zij iets van plan is.

Polonia heeft een plannetje om Olaf erop uit te sturen om Hemlut verder uit te horen en stiekem mee te luisteren. Echter leidt deze ontmoeting tot de breuk tussen Olaf en Hemlut. Dit geeft Claudia en Gerrit nog meer argwaan. Rozencrantz en Guildenstern overtuigen Hemlut om een toneelstuk te maken. In dit toneelstuk geeft Hemlut prijs dat zij alles weet van de moord op haar moeder.

 

Hemlut komt naar de caravan van Gerrit, in de hoop daar Claudia neer te schieten. Zodra Hemlut ziet dat zij in gebed is, kan ze het niet doen. Als je iemand dood die bidt, is er een reis naar de hemel. Dat is iets wat Hemlut Claudia zeker niet gunt. Ze kiest ervoor om te vertrekken. Polonia bedenkt weer een nieuw sneaky plannetje om mee te luisteren met een gesprek tussen Gerrit en Hemlut. Gerrit maakt zich zorgen om Hemlut. Tijdens dat gesprek tussen Gerrit en Hemlut, hoort Hemlut iets en denkt dat het Claudia is die meeluistert. Ze lost een schot en schiet Polonia dood. Ze spaart het leven van haar vader. Gerrit verteld dat het voor nu even beter is dat Hemlut even naar de andere camping gaat.

 

De dood van Polonia en de breuk met Hemlut is Olaf allemaal te veel geworden. Hij besluit zelfmoord te plegen. Hemlut weet hier niks vanaf, maar besluit om de begrafenis van Polonia te gebruiken om Claudia te vermoorden. Hier komt zij erachter dat de begrafenis niet alleen voor Polonia is, maar ook voor Olaf. Laertes is razend en richt haar pistool op Hemlut. Deze confrontatie zorgt ervoor dat per ongeluk Gerrit doodgeschoten wordt. Meerdere schoten worden gelost. Laertes en Hemlut worden beiden getroffen door een kogel. Hemlut lost snel nog een schot op Claudia.

 

Fortinbras, de eigenares van camping ’t Noortje komt langs om te zien dat iedereen is doodgeschoten. Een mooi moment om camping ’t Deentje over te nemen.

 

 

Bewerking & regie: Boris Chomette

 

Spel:

Britt Gruntjes, Emma Pronk, Inez Nuijten, Jasmijn Vaneman, Leonie de Vos, Liz Tupker, Lynn Plugge, Matthijs Doolaar, Max van der Breggen, Pleun Emons en Sammie Eslamimoghaddam.

 

Productie: RISK Toneel

 

Locatie: Theater 't Kapelletje, Rotterdam

 

Speeldata:

Vrijdag 6 mei 2022 - 20:00     UITVERKOCHT 

Zaterdag 7 mei 2022 - 20:00

Zondag 8 mei 2022 - 15:00

Foto's van de voorstelling