Een psychiatrische kliniek wordt al jaren met hetzelfde strakke regime geleid door de hoofdzuster Ratched. Haar therapeutische groepsgespreken en behandelmethodes zijn direct en confronterend. De patiënten zijn allerminst vriendelijk tegen elkaar en schrijven graag over de ander in het logboek. Randall P. McMurphy zit in de gevangenis voor o.a. geweldpleging. De draaideurcrimineel probeert zijn gevangenisstraf te ontlopen door zich op te laten nemen in deze kliniek.

De komst van Randall zorgt voor de nodige onrust onder de patiënten, maar ook bij de staf. De staf probeert met man en macht hem in het gareel te houden. Randalls komst lijkt de patiënten weer nieuw leven in te blazen en ze lijken weer de kracht te vinden om zichzelf te zijn. Randall wordt door hoofdzuster Ratched en haar staf als een bedreiging ervaren en ze zullen alles in de strijd moeten gooien om de oude orde te handhaven.

 

Randall moet de harten van de patiënten Billy, Cheswick, Harding, Scanlon, Martini en Chief stelen om tegen hoofdzuster Ratched op te kunnen boksen. Billy is als de dood van hoofdzuster Ratched, Cheswick is onberekenbaar, Harding is stug en diplomatiek, Scanlon is agressief en gevaarlijk, Martini moet alles drie keer uitgelegd krijgen en Chief is doofstom. Een onmogelijk team om mee samen te spannen tegen de gevestigde orde.

Deze strijd neemt titanische vormen aan, waar de kliniek absoluut te klein voor is. Er wordt gevochten om macht, gelijkheid, steun en vrijheid. Als Randall wil winnen van het systeem, zal de ultieme prijs moeten worden betaald.

Voorstellingsdata
22, 23, 24, 29, 30 en 31 januari 2016

Rolverdeling

Randell P. McMurphy : Fabian Smit - Chief Bromden :  Albert Matil - Billy Bibbit : Sjoerd Wortelboer - Franka Scanlon : Lisette Janse (d) - Charles Cheswick : Wim Bol - Anthony Martini : Boris Chomette - Dale Harding : Bertram Burggraaf -  Zuster Ratched : Edith Hazebroek - Zuster Flinn : Mariska Oudwater - Dr. Spivey : Dick Janson - Candy Starr : Lisette Janse

Regie: Gerard van Rijnstra