Charlotte zet alles in om aandacht van haar jonge man Raymond aandacht te krijgen. Hij zit altijd maar diep verzonken in zijn krant. Charlotte heeft de angst dat ze ooit haar verstand zal verliezen. Helaas is zij hier alleen in en wil Raymond hier niet veel van weten. Ze delen wel de liefde voor Frankrijk en zo nu en dan een drankje.

 

De zoon van Charlotte, Merlin, woont ook bij ze in huis. Merlin heeft twee grote problemen: iedereen spreekt steeds zijn naam verkeerd uit en hij heeft een drankprobleem. Al wil hij daar zelf niet aan geloven. Hij heeft ondertussen de bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten opgegeven en wil hier niet meer aan herinnerd worden. Merlin doet er alles aan om negatieve aandacht te krijgen van zijn moeder. Hij blijft haar op de kast jagen met zijn opmerkingen en basgitaar.

 

Tijdens de borrel, na het eten, komen Rob en Fabienne op bezoek. Ze zijn goede vrienden van Charlotte en Raymond. Ze komen onaangekondigd en met hun eigen sleutel binnen. Deze hebben ze voor wanneer Charlotte en Raymond op vakantie zijn naar Frankrijk. Volgens Rob en Fabienne is er iets gebeurd bij hun thuis en konden ze daar niet meer blijven. Ze zijn in paniek naar Charlotte en Raymond gekomen om bij hen in te trekken.

 

De volgende dag komt de dochter van Charlotte, Melody, thuis van een relatiebreuk. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd. Zij is hiermee ook het centrale punt van bespotting geworden binnen het gezin. Ze wil zich graag terugtrekken in haar kamer, maar die is ondertussen al vergeven aan Rob en Fabienne. Deze hele situatie is voor Melody totaal onacceptabel. Na de nodige spanningen, wordt Melody tot het uiterste gedreven en komt zij met getrokken pistool de woonkamer in om Rob en Fabienne weg te jagen. Dit mislukt en Rob en Fabienne lijken een betere positie te krijgen om zelfs bij Charlotte en Raymond te blijven wonen.

 

De volgende ochtend vertellen Raymond en Charlotte aan elkaar dat ze veel van elkaar houden. Charlotte is eerder getrouwd geweest, maar is hertrouwd met Raymond nadat haar eerste man stierf. Raymond is niet altijd eerlijk geweest en heeft nu eindelijk gezegd waarom hij nooit een kind wilde met Charlotte. Ook heeft hij in een brief aan Charlotte geschreven dat hij heel erg graag tijd en ruimte wil voor Charlotte. Zonder kinderen en zonder Rob en Fabienne.

 

Melody komt ook de woonkamer in om haar excuses te maken voor haar gedrag de avond ervoor. Merlin komt later de woonkamer in om te ontbijten en de nodige vervelende opmerkingen te maken. Charlotte, Merlin en Melody vertrekken naar de keuken om Raymond de kans te geven Rob en Fabienne te verzoeken om het huis te verlaten. Het lukt Raymond uiteindelijk om Rob en Fabienne weg te krijgen. Ze zijn hier duidelijk niet blij mee, maar hebben weinig keus. Charlotte, Merlin en Melody hebben stiekem meegeluisterd en komen weer de woonkamer in. Merlin en Melody weten echter nog niet wat hen te wachten staat.

 

Tekst & regie: Boris Chomette

 

Spel: 

Charlotte: Aletta Mantz

Raymond: Rocco Janga

Merlin: Hugo Dik

Melody: Lynn Plugge

Rob: Marc Gunsing

Fabienne: Lisette Janse

 

Productie: Zevende Zintuig

 

Locatie: Theater 't Kapelletje, Rotterdam

 

Speeldata:

Vrijdag 15 maart 2024 - 20:00

Zaterdag 16 maart 2024 - 20:00

Zondag 17 maart 2024 - 15:00

Foto's van de voorstelling